Известие

Collapse
No announcement yet.

бензиномер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• бензиномер

От известно време сигналната лампа на бензиномера, сочеща режив на резерва на горивото, започна да свети когато стрелката стои вертикално на една втора за съдържанието на гориво в резервоара. Това трябва ли да ме притеснява? Лампата ли да следя или да си се доверя на стрелката? От какво може да се е получила повредата? Колата е алфа 155 1,7 8ве.
    алфа ромео 155 1,7 ТС 8в

И при мен се случва след като заредя бензин, като я запаля и лампата свети и стрелката е на нула. След като тръгна стрелката се оправя и 10-15 сек след това лампата изгасва. Това започна да ми го прави отскоро.
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Е че това те предупреждава, че е вртеме за зареждане пак.
      И при мен на 1/2 досадната лампа започва да досажда с премигване. Като падне още спира да мига докато стигме малко над 1/4. Като стигне 1/4 няма спасение блещи се насреща ти непрекъснато.
      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Е при мен на 1/2 каквото и да я правя не ми премигва. След като падне под 1/2 към 1/4 чак тогава започва. Ама тука май всички са с частни случаи и това едва ли е проблем за толкова годишна кола.
        Alfa Romeo 155 1.8TS
        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

При мен пък стрелката като е на 1/2 както си седи и изведнъш пада на 0 и седи там извесно време,и после се мърда постоянно и след 1км се оправя,от какво може да е незнам!!!!!!!
          Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
          The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Първоначално публикувано от niki-25
            При мен пък стрелката като е на 1/2 както си седи и изведнъш пада на 0 и седи там извесно време,и после се мърда постоянно и след 1км се оправя,от какво може да е незнам!!!!!!!
            Лош контакт на буксата на бензиномера или вътре в таблото
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

И на мен лампата за резервата започваше да мига, когато нивото падне под 1/4 ... до вчера За пръв път откакто имам колата вчера започна да премига малко под 1/2 И понеже темата е "само " на 2 годинки, да ви питам за това време някой да е разбрал причината и как може да се оправи, че така ужасно се дразня ?
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

И при мен е така-на 1/4 запова яко да свети.
                Проверявах и бушони нивомера...все тая
                АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

И при мен е така - карайте си и да не ви пука .
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ако много ви дразни лампата, може да я махнете от таблото! Другия момент е че аз винаги се ориентирам по стрелаката. Винаги в колата имам не повече от 14-15 литра Лампата си ми свети и на мен когато реши. В студеното време ми е светвала близо на 1/4, а сега светва доста по-късно

Даването на газ, води до пристрастяване!
                    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Или правете като мен - под 1/2 рядко я оставям да падне.... на мен това ми е като нула.... А под 1/2-резерва
                      Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
                      Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
                      Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Да не отварям друга тема- знае ли някой когато стрелката отиде до долу това значи че е свършил бензинът, или минава на резерва? Защото на мен ми беше почти до долу, когато събрах в резервоара 60 л.
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                          Да не отварям друга тема- знае ли някой когато стрелката отиде до долу това значи че е свършил бензинът, или минава на резерва? Защото на мен ми беше почти до долу, когато събрах в резервоара 60 л.
                          Силно относително е! Резервоара събира по книжка 63. Има значение при каква температура сипваш бензина. На по-хладно е по-плътен и си на далавера мощем да сипваш. Отделно че и колонките на бензиностанциите лъжат според мен, т.е. сипваш по-малко от колкото пише! Аз лично, по завоите ми мърда стрелката и се оринетирам по мърдането колко бензин имам. АКо почти не шава и е до нулата значи трябва да се сипва

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155
                            Силно относително е! Резервоара събира по книжка 63. Има значение при каква температура сипваш бензина. На по-хладно е по-плътен и си на далавера мощем да сипваш. Отделно че и колонките на бензиностанциите лъжат според мен, т.е. сипваш по-малко от колкото пише! Аз лично, по завоите ми мърда стрелката и се оринетирам по мърдането колко бензин имам. АКо почти не шава и е до нулата значи трябва да се сипва
                            Че лъжат- лъжат, миналата седмица на ОМВ- Дървеница ми събраха 18 л, а стрелката беше под 1/4!
                            А тва с мъраднето-добре, ама като стигне до долу да не вземе да спре да мърда и колата .

Comment

А тва с мъраднето-добре, ама като стигне до долу да не вземе да спре да мърда и колата .
                              Ами да ти кажа, досега не съм имал тая грижа. Даже ми е чудно как стрелакта ми е стояла на нулата и като сипя се оказва че може би има поне 2 литра още

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                              X